Блог

Сбъдни мечтата си!

Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство

УЧЕБНИЯТ ПЛАН ВКЛЮЧВА:

⚜Въвеждане в професията фризьор
⚜Измиване на коса
⚜Дамско подстригване
⚜Мъжко подстригване
⚜Детско подстригване
⚜Официални прически
⚜Оформяне на прически със сешоар
⚜Оформяне на прическа с различи видове преси и маша
⚜Боядисване
⚜Креативни техники на боядисване
⚜Матиране
⚜Обезцветяване
⚜Изрусяване
⚜Кичури
⚜Запознаване с продуктите
📖ВТОРА СТЕПЕН (в група) – 1650 лева ( промоционална цена до 31.12.2020г.)

📖ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ВТОРА СТЕПЕН – 2200 лева

📖ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ТРЕТА СТЕПЕН – 3200 лева
Продължителност на курса:
Дневна (редовна) – 3 месеца/ 4 месеца/ 6 месеца

📱📲Дистанционна форма на обучение – обсъжда се с преподавателя и курсиста

Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално.
След завършване на професионалното обучение по специалността, обучаваният трябва да може:

✅Оформя фризури съобразени с различни видове овали на лицето;
✅ Измиване на косата и нанасяне на възстановяващ продукт;
✅Основни техники на подстригване;
✅Подстригва коса с машинка и ножица;
✅Подстригва силно къдрави коси;
✅Изработва подстригване – средно и високо;
✅Изработва детско и юношеско подстригване;
✅Извършва процедурите, свързани с водната ондулация;
✅Изработва фризури при обикновени и специални случаи;
✅Изработва видове плитки;
✅Извършва студено дълготрайно къдрене;
✅Извършва изсветляване на коса с различни съвременни препарати;
✅Извършва частично и цялостно изсветляване на косата;
✅Боядисване, обезцветяване, кичури;
✅Дезинфекция:

Професионалното обучение за придобиване на степен на професионална квалификация завършва с полагане на държавни изпити по теория и практика на професията.

Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професия

Старинни и съвременни изобретения за постигане на желани прически.

Маша за коса

Знаете ли, че първата маша за коса е създадена през 1875 година от Марсел Грато?

Още от най-дълбока древност нежният пол използва причудливи, дори понякога садистични на вид приспособления, за да се доближи максимално до идеала за красота на съвременниците си. Можете ли да си представите как Клеопатра безстрашно увива кичури от косата си около току-що измъкнато от огъня нагорещено желязо, само защото някой някога е казал, че къдравите коси правят жените по красиви и сексапилни?

Всъщност точно така са изглеждали първите маши – цилиндрично метално парче с дървена дръжка, около което се навива част от косата, с цел да се измени нейната структура. Поради липсата на електричество в онези времена, металът се е нагорещявал на огъня.


В сегашни дни на пазара има различни видове маши за коси – керамични, турмалинови, класически, комбинирани, автоматични, малки, големи и т.н. Изберете желаните къдрици,а ние ще се погрижим за вас.

Сешоар

Сешоар от 1928г.

Оригиналният сешоар е изобретен от Александър Годфрой за ползване във фризьорския си салон във Франция и първоначално не е бил преносим или ръчен, а е можел да се използва само като жената седи под него. Първият ръчен сешоар за коса се появил на пазара през 1925г. Той имал само 100 вата мощност, която не била достатъчна, за да изсуши косата бързо. Той тежал 1 кг., защото бил направен от тежка стомана и цинк. През следващите 20 години инженерите подобрили дизайна и успели да утроят мощността, увеличавайки я на 300 вата.

До 1960-те по-нататъшни подобрения в електрическата технология позволили производството на 500 вата мощност на сешоарите. До 1990-те преносимите сешоари имали мощност над 1500 вата. Напредъкът в пластмасовата технология и откритието на нови изолационни материали направили възможно едно ново поколение леки сешоари. Съвременните сешоари имат мощност над 2000 вата и изсушават косата по-бързо от всякога.

В днешно време сешоарите се използват не само за изсушаване на коса. Гладка и права,с извивки или обемни къдрици могат да бъдат оформени само с помощта на четка и сешоар. С правилните продукти за вашият тип коса ще имате прекрасна,лесна за оформяне прическа. Онлайн магазин

Машинка за подстригване

Първият такъв уред се появява на бял свят през 19 век и по-точно в периода между 1850 и 1890 година. Нейният изобретател е повече от изненадващ – това е сръбският бръснат Никола Бизумич.

Естествено, тази машинка е ръчна, но тя поставя началото на всички последвали изобретения и уреди, на които се радваме днес.

През 1919 година, един млад гимназист на име Лео Уол, патентова своето изобретение – електромагнитна машинка за подстригване.

Сега се предлага голямо изобилие от машинки за подстригване и бръснене. Намират приложение както в мъжките така и с дамските прически. Използват се за преливане на косата,прецизни линии,както и бръснене.


Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505 

Мъжки прически-видове,история,начин на изпълнение

Прическите за мъже имат голямо разнообразие. Избирайки правилната прическа, всеки може да отразява своя начин на живот и характер, защото стилната прическа е един от ключовите детайли на всекидневната визия, заедно със стила на обличане. Хората около вас винаги ще обръщат внимание на прическата ви. Когато ви погледнат ,те виждат лицето ви и как е подчертано то. Затова е важно да отделите достатъчно време и внимание на прическата си и редовно да посещавате фризьора си.

В днешно време модната индустрия редовно ни предлага свежи тенденции, многогодишните стереотипи, свързани с модата и стила, се заличават. Мъжете предпочитат боядисването на косата и креативните, модерни прически. В края на краищата, модерен мъж с хубава, дълга или къса коса изглежда уверен и привлекателен.

Тук можете да разгледате различни видове прически и да прочетете интересни истории за тях :

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

ГРЪНДЖ,КОЙТО ИЗГЛЕЖДА МОДЕРНО-QUIFF


Истински хибрид на Помпадур, А ла брос и Ирокези! Ще се потопим в историята, ще подберем външния вид и ще ви научим как да стилизирате Quiff точно тук и сега.

КАКВО Е QUIFF? ИСТОРИЯ НА ПРОИЗХОДА

Сравнително млада, но вече емблематична прическа – Quiff (от английското „quiff“ – бретон). Носеха го всички, от бандитите Якудза, които ги отличаваха от останалите главорези, до последните хипстъри и фенове на рокендрола.

Дължината трябва да е 8-10 см, в противен случай няма да получите Quiff, а Pompadour, който е много по-труден за оформяне и няколко пъти по-обемен.

Quiff е универсална мъжка прическа, която за разлика от Pompadour може да бъде оформена по различен начин в зависимост от настроението ви. Също така Quiff няма конкретен възрастов диапазон – той може да бъде съобразен с възрастта и темперамента на мъжа във всеки случай. Как – ще ви разкажем малко по-късно.

И така, Куиф се появява по-късно,след вълната на Помпадур – средата на ХХ век, когато хората от малки до големи обичат стила на рокабили и музиката на Елвис Пресли. Помпадурът, за който говорихме в последната статия, беше ярък и запомнящ се, но не особено практичен за обикновените жители на града: стилизирането и поддържането на обемната прическа не ви позволява да мислите за нищо друго, освен за вашия блестящ образ. Така се появи прическата Quiff: дръзка, модерна, все още обемна, но вече по-подходяща за ежедневието.

Днес Quiff е отделна прическа, която няма абсолютно нищо общо нито с Pompadour, нито с А ла брос: височината и обемът вече не определят тази прическа,стилизирането става много по лесно. Косата се сресва назад или настрани ,прави се малко обем и се задържа на място с различни стилизиращи продукти.

ВИДОВЕ И НА КОГО ЩЕ ОТИВА

КЛАСИЧЕСКИ

Вариант, който вероятно ще подхожда на всички. Можете да адаптирате дължината на бретона и косата на теменната част на главата индивидуално за себе си – въз основа на възрастта, дължината и структурата на косата. По-дългите опции се избират от младите хора.По-къс – за почтени мъже. И за тези, и за другите – слепоочията и тилът се оставят по-дълги, отново, в зависимост от желанията на клиента. Това избягва силен контраст от дълга коса към по-къса коса.

МЛАДЕЖКИ QUIFF

Основното в този външен вид е контрастът на дължините. Това създава един вид небрежност и не създава много неприятности при оформянето. Горните кичури все още остават дълги, бретонът също, но слепоочията са по-къси, отколкото в класическата версия. Добре се съчетава с техниката Fade, когато страничната зона има плавен преход. Но не мислете, че Младежката версия на Quiff е само за млади хора – като възрастен и сериозен човек, избирайки този тип подстригване, най-вероятно ще придадете на образа си завършеност, блясък и мъжественост.

КЪС

Същият контраст между дължината на косата. Просто горната маса на косата е малко по-къса, отколкото при класическия вид. Ето защо професионалистите съветват тази прическа за мъже с груба коса, която е трудна за оформяне. Освен това тази опция е подходяща за спортисти и мъже, които нямат време да стилизират.

РОКАБИЛИ

Може би най-дългата от всички вариации на Quiff. Той се различава точно по дължината в теменната част на главата, която се увеличава към бретона. Слепоочията също са оставени дълги, като преход от къса към основната коса. Основното нещо в такъв Quiff е липсата на контраст, например, както във версията „Младеж“. Тази прическа е популярна сред феновете на ретро и рокендрол стил: заради външното превъзходство те са готови да оформят косата си няколко часа сутрин!

Quiff не може да съществува без стил. Такава дълга прическа изисква специални грижи: не забравяйте да измиете косата си и ако искате да придадете на косата си естествен обем, изсушете я със сешоар преди оформяне. Quiff е добър именно заради своята гъвкавост: той подхожда на много типове хора от различни възрасти и вашият бръснар определено ще ви помогне да изберете Quiff, който подхожда на вашето лице и тип коса. За да направите това, просто трябва да си поиграете с дължината на страничните коси и бретон, а професионалистът ще ви разкаже за стилизирането. Въпреки това, ние ще ви запознаем с основните нюанси, които трябва да се имате предвид, за да ви изглежда прическата добре.

  • Ако имате кръгло лице, по-добре е да направите бретона възможно най-дълъг, последвано от повдигане нагоре, а страничните зони не трябва да бъдат прекалено къси.
  • Притежателите на квадратно, ъгловато лице трябва да оставят дължината върху теменната част на главата средна или дълга. Това ще помогне стилът да стане висок и да придаде обем на прическата, докато времевите зони са по-добре направени с помощта на техниката Fade.
  • С тънко, удължено лице, по-късата версия на горните кичури и бретон ще свърши работа, в противен случай обемът и дължината на косата, дължима в Quiff, може да разтегне лицето ви още повече.
  • Ако имате тънка коса, професионалистите също съветват да не оставяте дълга дължина на косата: с такава структура ще бъде много трудно да създадете обем. Същото се отнася и за хората с къдрава коса: през деня ще бъде трудно да се справите с дългата непокорна коса.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И СТИЛ

СТРУВА СИ ДА ПРИПОМНИМ, ЧЕ ОТ СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ПРАВИТЕ QUIFF ИЛИ ДРУГИ ПОДСТРИГВАНИЯ САМИ: БЕЗ ПОДХОДЯЩО УМЕНИЕ МОЖЕТЕ ЗНАЧИТЕЛНО ДА РАЗВАЛИТЕ ВЪНШНИЯ ВИД ИЛИ ЗДРАВЕТО НА КОСАТА СИ, А СЪЩО ТАКА МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПАСНО ЗА ВАС. КОЛКОТО И ЛЕСНО ДА ВИ СЕ СТРУВА.

Първото нещо, което бръснарят трябва да направи, е да ви попита за желаната дължина. Разделяне на кичурите: теменната зона се отрязва първоначално – дължината на прическата е зададена. По-голямата част от косата се коригира с ножица, страничната с машинка. След това бръснарят изглажда косата на малки кичури с гребен – по този начин се получава разкъсана текстура с равномерна дължина, която след това, опитен майстор може да подстригва дори с машина. Косата в теменната област може да се държи с една дължина или постепенно да се намалява, като се премества от челото към тила.

Оформянето е лесно: просто се нуждаете от стилизиращ продукт, сешоар и лак за последното фиксиране.

  • За средна до къса коса можете да използвате мус или пяна за стилизиране. Нанесете продукта върху мокра коса след измиване, изсушете косата едновременно, като придадете с гребен желаната форма. Можете да го оправите с лак за коса.
  • Къдравата коса се придържа добре в Quiff благодарение на мус или спрей за коса. Технологията за стилизиране е същата – на мокра коса със сешоар. В горещия сезон можете просто да използвате продукти „с ефект на мокри нишки“, тъй като тежките продукти се слепват по косата поради влага и голямо количество себум на главата. Подхожда и за права,покорна коса.

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ

Бруно Марс
Бруно Марс

В допълнение към добре познатия Елвис Пресли, пропагандистът на рокендрола и Помпадур, праотец на нашия универсален и по-лек Quiff, днес много известни мъже предпочитат тази прическа. Актьорът Бруно Марс е отлично потвърждение, че Quiff ще подхожда дори на хора с къдрава и непокорна коса.

Джъстин Бийбър винаги е бил известен със своя талант и естетически приятни прически. Той се опита да носи Помпадур на запалителните си изпълнения, но въпреки това стигна до по-удобната му версия – Quiff, която все още носи за различни номинации.

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

НОВО – ДОБРЕ ЗАБРАВЕНО СТАРО: TOP KNOT/MAN BUN

Сега ще си говорим за прическа, която има дълбоки исторически корени. Top Knot е актуалната мъжка прическа, за която ще говорим в тази статия


ОПАШКА, ВЪЗЕЛ,КОК

Буквално от английски – Top Knot – възел отгоре. Всъщност това е дълга коса, събрана на кок. Историята започва в древна Япония, по времето на самураите. Така ги виждахме по-рано: в черни и червени костюми и с коса, завързана на възел.

Комбинира се с брада
Комбинира се с брада

Top Knot е възприет от много народи по света. Това е разбираемо: сред езическите индианци не е било обичайно да се подстригват, викингските войни, не са имали време за това, поради което кичурите, събрани в сноп, се отличават с удобство. Опашката или възелът се правеха по време на работа, лов или борба с врагове.

Top Knot първоначално е вариант на Man Bun. Единствената разлика е в обръснатите страни. И именно Top Knot спечели огромна армия от фенове поради своята адаптивност към всеки стил и форма на лицето.

Тази универсална прическа всъщност не е толкова проста, колкото звучи. Ще ви разкажем за технологията на подстригване, различен стил и отличителни характеристики по-долу.

ОСОБЕНОСТИ И ХАРАКТЕРИСТИКИ

Top Knot, както беше споменато по-рано, е кок с дълга коса с обръснати или много къси странични зони. Преди да отидете при фризьора си, бъдете готови за:

  • Стегнат възел и много дълга коса в разпусната форма (най-малко 15 сантиметра)
  • Преходът от обръснати страни към основната дължина е рязък. Ако изберете Top Knot в комбинация с техниката Fade (плавен, опушен преход), долната част на тила винаги трябва да бъде идеално обръсната.
  • Отказ от широки бакенбарди, но в комбинация с буйна брада, те ще бъдат на мястото си.
  • Ластиците на косата често се губят.

В комбинация с брада и мустаци, както е модерно днес, буйният възел с обръснати страни ще даде на всеки мъж изящество и екстравагантност. Ако сте готови за специално внимание от обществото, имате усещане за индивидуалност и вкус, както и време за бръснарници и сутрешен стил – Top Knot е това, от което се нуждаете.

ВИДОВЕ И НА КОГО ЩЕ ПОДХОЖДА

Не можете да повярвате колко са начините да приберете косата си с един ластик за коса. Между другото, типовете на Top Knot зависят от това.

  • Буен, кок на короната. 
  • Кок, завързан плътно на короната или малко по-долу, и обръсната коса отстрани и отдолу на основната коса.
  • Конски възел – Когато косата е много дълга, кокът става много обемен.
  • Кок с расти.
  • Малък кок, когато косата е малко по-къса от необходимото. Но все пак повече от 8 сантиметра!
  • Възел в комбинация с техниката Fade или с напълно голи слепоочия.
  • Татуировка за коса върху леко израснала коса.

Не вулгарна, но предизвикателна, Top Knot с обръснати страни се избира от много млади хора. Но си струва да си припомним, че обръснатото или напълно голи участъци не са за всеки. Всъщност Top Knot не е подходящ за тези с тънко или удължено лице. Също така, както споменахме по-рано, определени правила в училище или на работното място могат да се превърнат в пречка за носенето на Top Knot и още повече когато е с расти. Също така си струва да преразгледате избора си, ако имате изразени черти на лицето като масивен нос или изпъкнали уши и т.н.

Възелът е идеален за хора с кръгли и овални лица. Въпреки всички тези фактори, Top Knot, съчетан с дълга, пухкава, добре поддържана брада, ще подхожда на всички. Не напразно се смята за универсална прическа и е носена от модерни момчета за втора година, запазвайки прическата на топ ниво.

Тази прическа определено е подходяща за мъже с наднормено тегло, особено в комбинация с брада – тя ще скрие пълнотата на лицето и двойната брадичка. Визуално ще удължи лицето.

Подходящ както за официални, така и за спортни облекла
Подходящ както за официални, така и за спортни облекла

СТАЙЛИНГ ТЕХНОЛОГИЯ И ВАРИАНТИ

Първоначално бръснарят мие косата ви с масажни движения, като нанася балсам върху скалпа ви. Изсушава я, оставяйки косата леко влажна. Бръснарят прибира по-голямата част от косата, която ще ви остане за бъдещия кок , докато долната част на тила и слепоочията се обръсват по желание или оставят на ново едно. Дългата коса се изсушава и оформя във опашка или кок.

За да изпълните правилната прическа Top Knot, имате нужда от дължина на косата най-малко 15 cm.

Изглежда много просто, но правенето на плешиви петна с машинка за подстригване или избора на грешна представка е въпрос на минути. Струва си да се свържете с професионалист за първоначалната визия.

Няма стандарт за връзване на косата. Мъжете най-често просто вземат еластична лента за коса, която съответства на цвета на косата, и правят опашка,от нея бримка, а след това и самия кок. След като успеете да направите тази прическа веднъж,ще видите колко е лесно и бързо. За да направите хлабав кок, основата – опашката – трябва да бъде леко разхлабена.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ГРИЖИ

Създава чиста небрежност
Създава чиста небрежност

 Собствениците на прически с обръснати слепоочия ще трябва да посещават по-често бръснарницата или сами да подстригват късите слепоочия с машина. Ако не правите това, след седмица вече прическата няма да изглежда добре. Косата под 15 сантиметра също се нуждае от внимателна грижа. Редовно измиване, сресване, маски и различни процедури за дълга коса. Не забравяйте и за нацъфтелите краища, които ще трябва да се подрязват поне веднъж месечно. Окосмяването на лицето също играе огромна роля, ако ще комбинирате Top Knot с гъста брада и мустаци. Външният вид, формата и дължината на брадата трябва да съответстват на вашата прическа и да отговарят на цялостния ви стил на обличане. Не забравяйте, че да изглеждате спретнато е ключът към успеха.

ПРИМЕРИ СЪС ЗВЕЗДИ

Брад Пит
Брад Пит

Много известни мъже са опитали Top Knot. По време на безумната си популярност прическата не подминава Брад Пит, Джаред Лето, Джъстин Тимбърлейк и дори Леонардо Ди Каприо. Top Knot изглежда страхотно на активни млади хора, отлично се комбинира със звезден образ и е много удобен в ежедневието и в ежедневните грижи.

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

MOHAWK: ПЪНК РОК И OЩЕ НЕЩО

Mohawk – не само за пънкари!  Mohawk – прическа за смели и уверени в себе си мъже.

ЕДНА ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ИСТОРИИ СВЪРЗАНА С ПОДСТРИГВАНЕ

Воини на ирокеза
Воини на ирокеза

Mohawk или Mohawks (на английски Mohawk – „хора от кремък“) – така са се наричали първите заселници на Америка. Именно тези индианци се отличавали със своята мъжественост и войнственост; трябвало е да се различават от другите племена. Mohawks :прическата, която ни е позната като „гребен“. Оцветявайки косите си в различни цветове, което означава принадлежност и статут на човек, те дори не подозирали, че създават цяла култура за бъдещето. Благодарение на своите създатели ирокезите олицетворяват смелостта и бунтовния дух.

През 70-те години пънкарите от Америка, а няколко години по-късно и от целия свят, възприеха културата на ирокезите: бунтарска и противоречива прическа – носена както от мъже, така и от жени, оцветени в различни цветове, предизвикващи вниманието на целия свят. Разбира се, имиджът им далеч не беше индийски: доста дългата коса беше оформена с лак и други средства за фиксиране.

Пънкарите отдавна не са на мода, но изглежда наистина мощно
Пънкарите отдавна не са на мода, но изглежда наистина мощно

Mohawk е доста популярна прическа днес. Той е придобил много видове, форми и, благодарение на широката гама от продукти за стилизиране на коса в днешно време, има много възможности за носене. И ако високият цветен ирокез все още е неразделен символ на пънк субкултурата, тогава спретнатият, добре поддържан нисък ирокез вече не е чудо за обществото и някой от неговите варианти дори са придобили широка популярност сред спортисти и актьори.

  • Класическият Mohawk е най-популярният вид. Косата е обръсната отстрани, а малка ивица остава в центъра на главата, достигайки линията на втрата. Ширината обикновено е 2-7 см. Този стил ще подхожда на всеки мъж, независимо от вида и цвета на косата, формата и тена. Късо или дълго – можете да изберете сами. Mohawk се фиксира с помощта на специални средства: гел, лак и много други.
  • Faux Mohawk е достоен избор за хора, които бързо се отегчават от една и съща прическа. Поради оптималната дължина на косата, която между другото трябва да имате около 15 см. За такава прическа можете не само да я оформите със сешоар и четка нагоре, но и да я срешете в различни посоки или просто да завържете опашка.
  • Mohawk „Статуя на свободата“ – изглежда като едноименната скулптура в Америка. Короната й много напомня на тръни, които просто са „поставени“ с помощта и лак. Ако искате точно този вид Mohawk, струва си да предупредим – стилизирането ще отнеме много време, абсолютно не е практично. Разликата от другите видове Mohawk е, че лентата за коса е малко по-тясна, отколкото при класическия Mohawk.
  • Mohawk „Мързелив градинар“ – много кратък път на коса, като морава, която не е напълно подстригана. Не изисква стилизиране и специални грижи. Просто от време на време се отбивайте при бръснаря, за да се обръснете отстрани и да подстрижете отново израсналата коса.
  • Mohawk с расти определено не е за всеки. Растите изискват голяма грижа, те са трудни за носене и изглеждат много предизвикателни. Трябва да сте подготвени за общественото внимание. Дългите расти и обръснатите страни са основните характеристики на визията. Този външен вид сега е много популярен сред млади, активни и модерни момчета.
  • Mohawk с татуировка за коса на слепоочията – за ексцентрични, креативни млади хора. Самата линия на косата може да бъде с всякаква дължина, по-често, разбира се, Mohawk се подстригва късо, така че моделът на главата да се вижда ясно.

Можете също така да изберете сами татуировка за коса , което е много практично, защото можете да я сменяте често,защото косата расте много бързо.

НА КОГО ЩЕ МУ ОТИВА

Гребенът не е подходящ за всички, било то дълги, къси или с расти. Mohawk, както беше споменато по-рано, предполага сила, волеви дух и мъжественост. Ето защо е трудно да си представим хубаво момче със „Статуя на свободата“ Mohawk. И защо? Както и мъж на значителна възраст с гребен и расти. Всеки Mohawk, дори и най-късият и спретнат, трябва да бъде в хармония с външния вид и възгледите за живота.

Ако въпреки това сте решили Mohawk, тогава трябва да разберете, че класическият или офис стил определено няма да подхожда. Дизайнерите комбинират Mohawk с военни или спортни дрехи. Активният и оригинален поглед към живота и желанието да привлечете вниманието са много важни аспекти!

Mohawk е направен както за дълга, така и за къса коса, независимо от дебелината и цвета на косата.  За мъже с удължено тънко лице Mohawk също е противопоказан, тъй като визуално удължава лицето и челото.

ЗНАМЕНИТОСТИ, КОИТО НИ ИЗУМИХА

Звездите от рок-пънк сцената все още се решават на такава прическа, защото, първо, Mohawk е прическата на пънкарите от 70-те години, когато тази субкултура е била едва в зародиш. Почитане на традициите и свирене на рок Джаред Лето – китарист и солист на популярната група 30 Seconds to Mars. Той често се появява на червения килим, номинации и концерти с дълъг гребен.

Което за пореден път доказва, че в наше време гребените не означават нищо лошо, освен, разбира се, дълъг и мъчителен стайлинг сутрин и честото посещаване на фризьор.

Гребенът не е особено агресивен и не изисква дълго стилизиране, поради което прическата е практична


Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

FLAT TOP- I’LL BE BACK

Ясен хоризонтал: линиите са строги, като военен строй. Подстригването, за което ще говорим днес – А Ла Брос: въплъщение на бруталност, сила и харизма

ПОДСТРИГВАНЕ ЗА ИСТИНСКИ ВОЕНЕН КИБОРГ

Може да го знаете като А ла брос, Таралеж, Канадска ливада, Прическа Терминатор и др. И след като кажете едно от горните имена,в бръснарницата веднага ще ви разберат.

Моля, обърнете внимание: на снимките на американската армия от 1910-те до 20-те години няма да намерите нито един войник от по-нисък ранг: редниците и сержантите нямаха нито време, нито възможност да се грижат редовно косата си. Но сред офицерските редици Flat top е била неразделна част от униформата.

Плосък връх (от английски „flattop“ – плосък връх) или А ла брос е вид къса мъжка прическа, при която косата в горната част на главата се подстригва право хоризонтално, създавайки „канадска ливада“, поради което тази прическа получи своето име.

Издаването на филма „Терминаторът“ през 1984 г. повлия силно в тенденцията на тази прическа. Но Flat top беше популярен преди това: по време на Първата световна война. Перфектно права хоризонтална прическа на главата на военен мъж се считаше за добра форма и това не е изненадващо: такава прическа изискваше умението на бръснар и постоянството на самия военен. А ла брос не се носеше от обикновени войници.

В Америка през 90-те мъже дойдоха при фризьори с думите: "Имам прическа като Терминатора!"
В Америка през 90-те мъжете идваха при фризьора си с думите: „Имам прическа като Терминатора!“

До края на миналия век известният Арнолд Шварценегер спечели любовта към себе си като личност, не само с появата си във филм за киборг, но и с вълнуващия сюжет на картината. Оттогава Flat top стана модерен и оттогава запазва репутацията си.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

А ла брос е не само независима, отделна прическа, но и елемент на спортни прически, както и прически, наречени „таралежи“. Това се случва, когато формата на лицето изисква удължаване на горната част на главата, като например малко чело или балансиране на масивна брадичка.

Класическият А ла брос е възможно най-къс отстрани и в задната част на главата, отгоре е геометрично проверена вертикала на теменната коса. Оптималната височина на Flat top е 2-5 см, въпреки че ако искате по-къса или по-дълга, бръснарят лесно ще го направи.

НА КОГО ЩЕ МУ ОТИВА, ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Мъжка прическа А ла брос изглежда много проста, но има голям брой специфични характеристики за мъж, който е избрал тази прическа за себе си.

  • Трябва да имате гъста и остра коса, така че прическата ви да поддържа правилната форма. Ако косата не е достатъчно жилава, бръснарят ще предложи правилните стилизиращи продукти.
  • С кръгло лице професионалните фризьори съветват максималната дължина на Flat top – 4-5 см. Това подстригване перфектно удължава лицето и подчертава скулите.
  • Препоръчителната дължина за тези с удължени или овални лица е 1,5-2 см. В противен случай лицето ще изглежда още по-дълго. За собствениците на удължено лице препоръчителната дължина на косата е не повече от 2 см.

А ла брос ще „сплеска“ лицето ви визуално, ако имате къс врат!

Предразположението към плешиви петна няма да ви позволи да постигнете „равномерен“ резултат. Освен това, ако имате вълнообразна или къдрава коса, А ла брос определено няма да работи за вас.

ПРЕДИМСТВА НА ПОДСТРИГВАНЕТО:

  • Визуално изглеждат мъжествени
  • Ако косата запазва формата си сама, грижа за косата на практика не се изисква, което е много практично;
  • Опитен бръснар лесно ще скрие несъвършенствата във формата на лицето, черепа и главата зад дължината на косата;
  • Възрастта не е ограничена;
  • Скулите, очите, линията на устата и челото са подчертани от А ла брос.

НЕДОСТАТЪЦИ:

  • Както бе споменато по-рано, не е подходящ за мека коса;
  • Ще отнеме малко време, за да свикнете с новата визия;
  • Ако имате естественo разделение или косата расте „под ъгъл“, тогава прическата без стилизиране няма да се задържи;

ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО И ГРИЖА

Опитът на фризьора, чувството за отговорност за създаване на изображение са неразделна част от технологията за изпълнение на А ла брос.

Дори за бръснарите най-отговорният и труден момент на подстригване е самото геометрично подстригване на хоризонтална повърхност, за което толкова много е писано по-горе. Преди да започне с прическата ,бръснарят ще измие косата ви,дори и да е чиста. По време на подстригването ножиците и ръцете се държат равномерно хоризонтално. Също така, бръснарите понякога използват машинка за подстригване на коса не само в страничните зони, но и за дължината.

Въпреки стандартния външен вид, професионалистите предлагат разнообразие от „хибриди“ на прическата.

  • Класически А ла брос – къса коса на тила и отстрани на главата, докато на короната на главата има много коса, подстригана право хоризонтално.
  • Каре и Бобрик – те се различават от класиката:по дълга коса в страничната зона, оставяйки косата по-дълга.
  • „За тенис“ – косата в областа на короната се оформя настрани, вместо „да стои“ в хоризонтално положение.

А ла брос перфектно подчертава лицето на мъжа: вежди, сериозността в погледа, извайва скулите и дори подчертава типа кожа. И за да носите тази прическа достойно, трябва да можете да се справите с нея. Подстригването и носенето на правилно оформена брада и бакенбарди ще подчертаят изящността на тази прическа.

  • Поддържайте брадата и бакенбардите: обрасло и неподредено окосмяване по лицето може сериозно да развали цялостния вид.
  • Трябва незабавно да попитате бръснаря за съвет относно ежедневния стил. Изберете продукти, които са подходящи за вашата структура на косата.
  • Обикновено за оформяне използвайте лак за коса, пяна, ако природата не е дала естествения обем, както и глина и помада за коса.

За да поддържате формата на прическата е необходимо сериозно да се въоръжите с фиксиращи средства. Това може да бъде пяна, гел, лакове, мусове и други компоненти, които ви харесват най-много.

А ЛА БРОС ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО С ЕФЕКТ НА МОКРА КОСА, ПОСТИГНАТ С ФИКСИРАЩИ СРЕДСТВА.

Можете също така да изберете оптималния за вас стил, който няма да отнеме много време. След като измиете косата си, просто издърпайте косата във вертикално положение, ако структурата на косата го позволява, и я фиксирайте с лак или пяна.

ИЗВЕСТНИТЕ ЛИЧНОСТИ ИЗБИРАТ А ЛА БРОС

Вече говорихме за Арнолд Шварценегер. Но списъкът със знаменитости, които изглеждат страхотно на червения килим с А ла брос, не свършва дотук. На снимачната площадка и във филмите често можете да намерите секс символа на нашето време, Брад Пит, с неговата творческа прическа. И този човек официално доказва, че канадската ливада пасва отлично, както на официален образ, така и на спортен и уличен. Джъстин Бийбър, между другото, също носеше тази прическа на върха на популярността си. В крайна сметка А ла брос е подходящ за тези, които не обичат баналността и обичат да експериментират с външния си вид

И последното нещо, което искаме да кажем: растежът на косата вероятно ще изкриви постепенно „хоризонталата“.За това ще се наложи да посещавате фризьора си малко по често

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

.

КАК ДА СТАНЕТЕ ИСТИНСКИ КРАЛ – ПОДСТРИГВАНЕ POMPADOUR

Това е една от най-естетически приятните, емблематични и трудни за поддръжка прически. За най-интересната история и всички нюанси на Помпадур

ИСТОРИЯ НА ПРИЧЕСКАТА

Това беше трудно да се носи на главата, точно както корсетите на кръста.
Това беше трудно да се носи на главата, точно както корсетите на кръста.

Подстригването е кръстено в чест на маркиза дьо Помпадур (фр. marquise de Pompadour), официална любимка на френския крал Луи XV. Тази прическа, която тя носеше, скоро се превърна в проява на лукс и статус сред дамите от 18-ти век. Тази мода достигна невероятното: в косата беше вплетена рамка, така че Pompadour беше по-висок и се държеше по-дълго.

Красотата и текстовете спечелиха сърцата на жените, а шикозният Помпадур спечели мъжките глави

През XX век прическата отново побива популярност и този път при половината от човечеството: Елвис Пресли, който покорява всички с невероятния си глас, артистичност и, без съмнение, външен вид. Помпадур се носеше от всички: рокендролисти, обикновени жители на града, младежи, жени, а за мъжете беше нормално да отделят около час за стилизиране на косата си сутрин. На стари снимки прическата на Помпадур за първи път може да се види на неговите фенове.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА: ТЕХНОЛОГИЯ И СТИЛ

Днес нещата са много по-лесни с Pompadour. Без рамки и с огромен избор от продукти за фиксиране на косата, с адаптации и комбинации от различни прически и техники, тази прическа е универсално решение за всяка възрастова категория, от тийнейджъри до по-възрастни мъже.

Има и екстравагантни опции: отстрани се подстригват късо или се обръсват напълно.

Помпадур – обем в горната част на главата, изгладени страни, и като цяло, подстригването е гладко и „рационализирано“. Горните кичури и страничните зони имат различна дължина: косата се подстригва късо отстрани, с мек преход (например в комбинация с техниката Fade), косата остава дълга в посока от челото към темето на главата. С помощта на продукти за оформяне на косата дължината се сресва нагоре, назад или встрани. Зависи от вашите предпочитания и форма на лицето, което определено ще обсъдим по-долу.

Технологията на подстригване е еднаква навсякъде: ръката на майстора и стилизиращите продукти играят роля. Първо, косата ви се измива, въпреки че вече е чиста. След това обсъждаме посоката на косата. Фризьорът може да предложи видовете Pompadour, които ще ви подхождат. Независимо от разделението и посоката, на която ще оформяте косата си, трябва да изберете само една посока – така че косата да свикне със стилизирането и да бъде максимално обемна.

Професионалистите в бръснарницата определено ще ви дадат няколко съвета за грижа за такава изразителна прическа. Най-често технологията на подстригване не се променя, външният вид на косата зависи изцяло от метода на оформяне. И все пак, нека разгледаме някои видове Pompadour и кой трябва да бъде избран според определени критерии.

ВИДОВЕ И КАК ДА НАПРАВИТЕ ИЗБОР

  • Първото място в комбинациите заема Pompadour с опростената му форма – Undercut. Това е точно същата екстравагантна версия на носенето на Помпадур. Основната коса е направена възможно най-обемна, положена настрани, ясно подчертава разделението. страничната зона е много къса или напълно обръсната, което създава контраст и визуално прическата става още по-обемна. Често ще ви се налага да подстригвате страничните зони и да посещавате бръснаря си поне веднъж седмично.
  • Класиката на жанра е Pompadour в комбинация с техниката Fade. Младите момчета избират този тип: „опушен“ преход. Подходящ за млади мъже и мъже на средна възраст – основното е правилната грижа за Fade и ежедневното оформяне на Pompadour.
  • Брада, мустаци и бакенбарди са най-добрите приятели за някой, който иска или вече носи Помпадур. Отгледайте холивудска брада, Верди или Гарибалди и изглеждайте неотразимо. Дали ви подхождат брада, мустаци и бакенбарди – вие решете сами или вашият бръснар ще ви каже.

Всеки от тези видове и комбинации от Pompadour с други прически и техники определено ще подхожда на момчета и мъже, независимо от възрастта. Но има два много, много важни аспекта! Форма на лицето и много време за оформяне на тази прическа. 

Хората с овално и кръгло лице могат да експериментират с Pompadour, неговите видове и техники, като абсолютно не се съмняват в адаптивността на подстригването. Единственият съвет за собствениците на кръгло лице е да поддържат страничните зони къси, например в комбинация с Fade. Така лицето ще бъде удължено визуално.

Триъгълната форма на лицето също позволява Pompadour, но за мъжете, например, с широки скули и тясно чело, е по-добре да се избягва височината на „гребена“, по-добре е да се направи Pompadour по-широк, но по-малко обемен.. Както например в случая с Undercut.

С квадратно или ъглово лице е малко по-трудно: дори не обмисляме техниката Fade, в противен случай лицето ви ще изглежда доста „остро“.. За хора с широко чело професионалистите съветват висок гребен.

ПОМПАДУР НЕ Е САМО ЗА ЕЛВИС!

Джъстин Тимбърлейк
Джъстин Тимбърлейк

Джъстин Тимбърлейк често експериментира с прически. От висок Помпадур, превръщащ се в Undercut, до много къса коса „под нулата“ за няколко дни. Като актьор на Джъстин често му се налага да сменя външния си вид поради ролите си, но в кариерата си на певец той предпочита средна дължина на косата, оформена в помпадур и поддържа тридневна брада. И това е отлично потвърждение, че добре поддържаната къса брада допълва Помпадур.

Джон Траволта
Джон Траволта

В младостта си Джон Траволта се отличаваше с извит бретон и шикозен дебел Помпадур. Ъгловата форма на лицето и удължените му страни с висок гребен – изглеждат перфектно.

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

ПОДСТРИГВАНЕ FADE (FADE): ОСОБЕНОСТИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ, СЪВЕТИ ОТ БРЪСНАРИ

Fade (от английското „fade“ – постепенно изчезване, преход) е универсална техника, приложима по принцип за подстригване на всеки мъж с къса коса(и не само!). Прическата е наречена „военна“ през 40-те години в САЩ, където е измислена от опитни фризьори. Десетилетие по-късно рокендролът става популярен: Бийтълс и Елвис въвеждат в модата своите дълги коси и помпадур, от които Fade, просто е забравен. Завръщането на Fade не трябваше да чака дълго: през 80-те хип-хопът влезе на мода, а през 90-те Fade започна да се използва в различни прически като техника.

Основното е плавните преходи и прецизните линии , които са присъщи на Fade днес.

В момента много момчета и мъже избират прически с техниката Fade. Той е визуално красив и практичен в ежедневието: поне за оформяне на временната част ще спестите огромно количество време и пари, тъй като ще бъде в идеално състояние след подстригване за около 2-3 седмици. Изборът на мнозина и гъвкавостта на тази техника е очевиден: размит преход от къса коса в странична и задна част на главата до всякаква дължина в короната, която вече е самата прическа.

ВИДОВЕ FADE И ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Видовете Фейд могат да бъдат разграничени по зоните на преход от къса коса към по-дълга коса. Общо са 5, но никой не забранява да се смесват по между си.

НИСЪК FADE

Плавен или рязък преход – вие решавате. Основното е, че преходът от дълга към къса коса започва от задната част на главата. Бръснарят започва да бръсне косата с машинка за подстригване много ниско, почти във врата, а след това, докато се движи нагоре, дължината постепенно се увеличава, преминавайки в избраното от вас подстригване.

СРЕДЕН ИЛИ КЛАСИЧЕСКИ FADE

Косата отстрани и отзад се отстранява много ниско, преходът започва над ушите – „в средата“ от тук е и името. Наричан е също така и класически.

ВИСОК FADE

Предлага контраст между късата коса отстрани и дългата коса в короната. Резък преход започва и завършва непосредствено над временните ъгли. Всичко отдолу се скъсява или се обръсва „до нула“. Преходната линия минава на около 5 сантиметра от короната.

FADE с ножици

Ако харесвате малко небрежност, това е опцията за вас. С помощта на ножици и гребен в ръцете на опитен майстор може да оформи прическа, която да отговаря на всякакъв тип лице.

УДЪЛЖЕН FADE

Може би най-популярният през този сезон. С този избор късата коса под средата на главата плавно се прелива до „нула“. Той е подобен на Undercut, но се различава по плавния преход. Съчетава се добре с брада.

Има много видове Fade, така че е по-добре да се свържете с вашия бръснар, за да изберете "кройка" точно за вас
Има много видове Fade, така че е по-добре да се свържете с вашия бръснар, за да изберете „кройка“ точно за вас

НА КОГО ЩЕ ОТИВА И СЪВЕТИ ОТ БРЪСНАРИ

Професионалистите съветват Fade за хора с широки скули, квадратно лице и активен начин на живот. Техниката на преливане трябва да се извършва от професионалист и, както споменахме по-рано, преливането с ножица може да бъде направено така, че да пасва на всяка форма на лицето, с необходимия опит и подход на бръснаря към подстригването. Например, ниската техника Fade се съчетава добре с прическата Executive: широкo разделение отстрани ще подхожда на мъжете в бизнес костюми. Полубокс в комбинация с техниката Fade изглежда страхотно на активни млади хора.

ВАЖНИ АСПЕКТИ ПРИ ИЗБОРА НА FADE

  • Ритъмът на живота. С голямо натоварване на работното място се подбират подстригвания, които не изискват дълги грижи и стилизиране. Top Note (Bunch), заедно с Fade,са в челната тройка на най-популярните прически за 2019 година.
  • Овал на лицето. За кръгло лице е избрана прическа с многопластови нива. Например Crop, която отлично се съчетава с техниката Fade. За овална, „удължена“ форма на лицето визуално са подходящи полубокс или А ла брос, които също се предлагат от бръснарите с различни техники на Fade.
  • Ако сте щастлив собственик на вълнообразна и непокорна коса, трябва да отдадете предпочитание на каскадни прически. Също Crop или къс Mohawk . 

СПОРТНИТЕ ЗНАМЕНИТОСТИ ПРЕДПОЧИТАТ ТЕХНИКАТА FADE

Техниката, за която говорихме днес, е абсолютно универсална и ще бъде на мода през цялото време.
Техниката, за която говорихме днес, е абсолютно универсална и ще бъде на мода през цялото време.

Конър Макгрегър е може би най-популярният спортист носител на Fade в различните си форми. И това е чудесен пример – човек, водещ много активен начин на живот, избира техниката Fade и изглежда страхотно както на ринга, така и в светлината на прожекторите на вечерта на знаменитостите.

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

НЕФОРМАЛНА КЛАСИКА: CROP CUT

Подстригването е на върха в годишните тенденции, универсално е в носенето и стилизирането и е избрано както от известни личности, така и от офис служители. Запознайте се с Кроп!

ИНТЕГРИРАНЕ НА НЕОБИЧАЙНОТО И ПРОСТОТО

Подстригването Crop (от английското „crop“ – късо подстригване) е хибрид на лаконичност и небрежност. Често се нарича „френска култура“, тъй като се смята, че младежите от френска Нормандия са били подстригвани по този начин през 20-ти век. Малко по-късно, по време на Първата световна война, никой не се замисля за външния вид и именно това подстригване получава своята приспособимост към суровите условия. Появява се и при европейците, а по-късно и върху американците в мирно време.

Подстригването Crop (от английското „crop“ – късо подстригване) е хибрид на късо и небрежно. Често се нарича „френска култура“, защото се смята, че младежите от френска Нормандия са били подстригани по този начин през 20-ти век. Малко по-късно, по време на Първата световна война, никой не се замисля за външния си вид и именно тази подстрижка получава своята приспособимост към суровите условия.След това започват да я използват европейците, а по-късно и върху американците в мирно време. Сега тази прическа не се избира просто така. Crop е универсална прическа. Практически тя подхожда на почти всякакъв стил дрехи и е много лесна за оформяне.Понякога се бърка с прическата на Цезар, което не е странно: те си приличат визуално и технически, но Crop е по-удължена версия, а кичурите умишлено са направени по-небрежни,Не се притеснявайте, ако имате определени ограничения във външният вид по време на работа или университет. Crop се прави с лек нюанс на хаос, така че при правилно оформяне на прическатa тя ще изглежда спретнато до края на работния ден, а след това, разресвайки и леко разрошвайки, можете да отидете на парти.

ХАРАКТЕРИСТИКИ, ВИДОВЕ И ТЕХНОЛОГИЯ

Акцентите на това подстригване са в няколко детайла: бретон, който се слива с цялата маса коса, насочена към лицето, разкъсана текстура на кичурите и различни възможности за стилизиране. Видовете Crop не са много: къс Crop, дълъг с техника Fade. Видът на подстригването зависи от бретона: той може да бъде дълъг, къс или средна дължина. Косата в областта на короната може да бъде оформена пригладена и сресана към челото или хаотично разрошена, в зависимост от ситуацията и настроението ви. Ние препоръчваме използването на вакса за фиксация на косата.

Важно: На временната и тилната зона може да се направи плавен преход както от абсолютна нула, така и от малка дължина (1,5 – 3 mm)

Техниката на изпълнение е подстригване или бръснене на косата отзад и отстрани, така че да се подчертае горната част. Що се отнася до дължината, бръснарят прави различни неща със структурата на косата ви. За неформален, груб вид бръснарят подстригва косата за „разрошен“ ефект. Това е чудесен начин за тези с гъста или къдрава коса. За спретнато подстригване майсторът прави по-заоблена, трайна форма с ножица, като по този начин изглажда свободния ръб на косата, така че непокорната коса да не започне да стърчи в различни посоки на короната седмица след подстригването.

НА КОГО ЩЕ ПОДХОЖДА И С КАКВО СЕ НОСИ

Веднага ще решим кой е подходящ за Crop и кой е по-добре да обмисли друга прическа. Пасва точно на:

  • Хора с квадратно лице.
  • Закръглена, но не кръгла форма на лицето.
  • Овална форма на лицето.

Ако имате рядка, естествено мека коса, не мислете, че Crop няма да ви отива. Бръснар, който си разбира от работата, ще направи добра прическа не само от перфектна гъста коса.

Визуално Crop ще се хареса на мъже с тънка коса.

Косата трябва да е с дължина от 3 до 6 см преди да отидете в бръснарницата. От тази дължина ще ви направят класически или удължен Кроп. Според опитни бръснари Crop по-често се избира и се носи от мъже с права коса. Но ако имате късмета да имате непокорна коса, помолете фризьора да вземе това предвид и стратегически да подходи към вашата прическа.

Crop е вечна, класическа и елегантна прическа за всеки повод. Естетично се съчетава с почти всеки стил и ритъм на живот. Поради това Дейвид Бекъм и Брад Пит са избрали Crop в продължение на много години.

Брад Пит избира Crop не само за ежедневието, но и за награди





Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505

ВИНАГИ ЩЕ ПОДЧЕРТАВА СТАТУСА И СТИЛА – EXECUTIVE

ВЕЧНАТА КЛАСИКА

ЩЕ ПОДЧЕРТАЕ ВАШИЯ СТАТУС, ЩЕ ПОВИШИ САМОЧУВСТВИЕТО

Английска класика за всички времена. Executive (от английски „executive“ – изпълнителен, главен) ще подчертае статуса, ще добави стил и самочувствие. И името не идва само по себе си:добива популярност през 50-60-те години на XX век, когато строг, елегантен стил е показател за статут и задължителен атрибут за външния вид на всеки мъж. Огромна роля за популярността на executive изигра адаптивността към различни ситуации: сутрин бърза, лесна прическа, следобед упорита работа и вечер, приглаждане на косата на една страна с гребен, шумно парти или романтична среща. И именно затова executive се доказва отлично сред другите прически в различни събития.

През 21 век животът започва да кипи:поради, което хората се опитват да опростят максимално всичко, което ги заобикаля. Това важи и за подстригванията, както и за стилизирането. Благодарение само на положителните качества на executive, неговата пригодност за почти всяка форма на лицето, възраст и заетост на мъж, подстригването отново влезе в модата и „усети“ нова вълна популярност.

Основният акцент на executive разделение отстрани, което се подчертава от леко обръсната лента с помощта на машинка. Страничната зона е подстригана късо, а горната част и бретонът получават обем, като се използват стилизанти: восък, гел или помада за коса – за да стане очертанието видно.

Executive подхожда на почти всички, независимо от дължината и дебелината на косата. За любителите на класиката, които са свикнали да носят косата си на една страна или за феновете на ретро стил – executive е точно за вас.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Много е лесно да се разграничи прическата от която и да е друга – основният акцент е подчертано странично разделяне. С помощта на машинка и най-тънката приставка той се обръсва леко, което го прави по-широк от обичайното ни разделяне, но по никакъв начин не влияе върху плътността на косата. Executive се съчетава добре с брада и малки бакенбарди, а бретонът е неразделна част от прическата -той определя на коя страна ще бъде фиксирана косата.

Както казахме по-рано, главното е идеалното разделяне. За целта не взимайте ножици, а още по-лошо машинката за да се подстрижете сами. Разделянето може да бъде изкуствено направено и само бръснар може да раздели пътя точно където трябва да е . В истински, класически Executive, разделението е направено в ширина буквално 1-2 милиметра. 

Характеристиките на прическата също са къси темпорални зони и задната част на главата, евентуално комбинация с техниката Fade. Горната част на прическата е дълга, заедно с бретон тя приляга на една страна.Трябва да знаете че ще трябва да посещавате бръснарница, за да поддържате такава строга прическа поне на 2-3 седмици.

СТАЙЛИНГ И НА КОГО ЩЕ ПОДХОЖДА

Изсушете косата си, наклонете малко главата надолу и разресвайте по пътя – по този начин обемът ще бъде естествен и ще се задържи по-дълго. Нанесете малко количество мус върху суха коса.

Основното правило е да измивате косата си веднъж на ден, защото Executive прическа изисква свежест и спретнатост. Също така, в зависимост от структурата на косата, си струва да се грижите за нея с подходящи стилизанти.Ако на косата ви липсва естествен обем, помислете за закупуване на шампоан и балсам за обем.

Подходящи са различни стилизиращи продукти: пяна, восък, помада за коса, гел, глина и мус. Те (не всички заедно, разбира се) ще ви помогнат да създадете обем, да подчертаете разделението и да подчертаете кучурите, създавайки уникална текстура на прическата.

Ако изборът ви е паднал на Executive, но се съмнявате дали подобна прическа е подходяща за вас, дори не се колебайте! За мъже с активен начин на живот прическата определено ще подхожда, въпреки всички тънкости в грижата и стила. Със спортен стил прическата няма да изглежда добре, но ако имате класически или изряден стил – executive е това, което ви препоръчваме.
Няма ограничения за формата на лицето и други физически признаци, затова се впуснете!

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ И EXECUTIVE

Не се колебайте, медийните личности обичат не само естетиката, но и практичността. Ето защо Джордж Клуни, Райън Гослинг и Брад Пит избират executive за своите актьори на червения килим, както и за обикновения живот.  Това не е ли причина да експериментирате и вие?

Ако мечтаната ви професия е Фризьор или пък искате да надграждате уменията си в тази сфера, ние ви предлагаме индивидуално обучение за придобиване на професионална квалификация,както и онлайн обучения на отделни модули. За повече информация прочетете тук: Професия-Фризьор, Специалност-Фризьорство или се обадете на тел:0899964506

Ако имате нужда от консултация за избора на вашата прическа,винаги можете да се обърнете към нас на лично съобщение или директно като ни се обадите на тел: 0899964505